PÅSK

Hej alla.
Hopps ni har det bra och får lite välförtjänt påskledighet. Här kommer lite dryckestips inför helgen. Jag vet att det lite sent men för er som inte har handlat så komihåg att systembolaget har öppet som en vanlig lördag imorgon.
Påskmat är inte det lättaste att kombinera med vin, men det går, såklart.
Och vill man så passar ju faktiskt öl mer än väl till påskmat. S:t Eriks Påsk Ale, Nils Oscar Kalaspåsköl och Oppigårds Ester Ale är tre öl som jag tycker är mycket trevliga och goda. Alla tre bjuder på en fräsch citrus och bra hummlesmak med en god beska och bra fyllighet. Om jag ska utse en vinnar blir det i min mun Nils Oscar då jag upplever den lite mer fyllig. Men alla tre väl värda att prova.
När det kommer till att välja vin till påskmaten skulle jag välja en lite blandning, ett rött med bra syra och lite diskretare taninner som passar till ex lamm och dyl, till ägg med majo och kaviar kan ett torrt vitt vin med en hög syra fungera till gravad lax och liknande skulle jag rekommendera ett halvtorrt vitt vin.

Rött: Cöte De Nuits-Villages Vieielles Vignes från producenten Domaine Désertaux-Ferrand är ett bärigt och friskt Bourgogne med bra och syra och lång eftersmak.

Torrt vitt: La Chapelle des Augustins är ett friskt och fräscht Savignon Blanc vin från Sancerre i Loirdalen. Vinet är torrt och har den för druvan typiska nässle och svartvinbärs doften. I smaken finner vi en tydlig mineralitet och grapefrukt, även här hittar vi det druvtypiska svartvinbärsblad och lite gräsighet.
Tycker man att vinet ligger lite för högt i pris kan man istället välja, Menetou-Salon Les Thureaux. Det är ett lite mer ungdomligt vin med lite citrus dominans men ändå väldigt druvtypiskt.

Halvtorrt vitt vin: Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett är ett av mina favorit vinner att alltid ha hemma. Ett vin som trots sitt låga pris bjuder på en mycket bra vinupplevelse. I doften hittar man en pigg ungdomlighet med päron och gula frukter. I smaken bjuds vi på ananas och grapfrukt samt lite persika i bakgrunden samt en väl avvägd sötma och en bra uppvägande syra.
En glad påsk tillönskar jag er alla.
Kram
C





Inget något.

Hejsan, hej
Det blev inget vintips till helgen som ni kanske märkte. Anledningen till detta var att det har varti sjukt och mycket att göra.
Men nu i veckan hoppas jag vara tillbaka med tipset igen.
Helgen gick dock inte helt utan vindrickande.
I lördags öppnade jag en flaska champagne och drömde mig tillbaka till Frankrike.
Vinet var en Bernard Pertois Cuvée de Reserv BdB en mycket trevlig grand cru småodlare.
Ett friskt vin med bra syra och viss mineralitet, bra citursbett och fräscha gröna äpplen. Ett mycket bra vin.
Betyget blir ett stort MUMS FILIBABA
Allt gott.

RSS 2.0